Jelikož je letní sezona v plném proudu, lidé se snaží jezdit co nejvíce na výlety, než dojde k úplnému zavření hradů a zámků či jiných podobných míst. Zahraničí se podle průzkumů stává méně atraktivní, lidé začínají konečně objevovat i krásná místa v České republice, kterých je ostatně tolik! Pokud zrovna přemýšlíte nad tím, kam se vydat o víkendu s rodinou, přáteli nebo jen s partnerem, co třeba zamířit do Hukvald? Výlet do Hukvald je na celý den, je toho zde tolik k vidění.

Pokud nejste fanouškem věčného přejíždění, doporučujeme navštívit obec Hukvaldy, kde je turistických cílů hned několik. Prozraďme si, co konkrétního zde navštívit a co konkrétního v krásné obci nacházející se v okrese Frýdek-Místek vidět.

Hrad Hukvaldy

Nad obcí Hukvaldy se rozprostírá stejnojmenný hrad, který byl ve své době jedním z největších hradů na Moravě. Nyní z něj zbyla bohužel jen zřícenina, ovšem i tato zřícenina je dnes označována za jednu z největších na Moravě. Zřícenina (a dříve tedy nádherný hrad) se rozprostírá po celém hřebeni Hradního kopce.

Obora Hukvaldy

Kolem hradu, kam jistě zavítáte, se rozprostírá obora. Ta je zajímavá hlavně sochou lišky Bystroušky, která sice v minulosti byla několikrát ukradena, ale stále její podobiznu vyrábí znovu a znovu. Oboru nelze minout, pokud se na hrad chystáte. Právě ta totiž nabízí jedinou možnou cestu, jak se na hrad dostat.

Tropic Hukvaldy

Dalším skvělým místem, kam zavítat, je Tropic Hukvaldy čili kousek exotiky přímo v obci Hukvaldy v okrese Frýdek-Místek. Za každého počasí se sem můžete vydat, můžete si zde prohlédnout a vidět exotické rostliny i zvířata. Právě zde se můžete třeba vůbec poprvé setkat s mluvícími papoušky, jež učarují dětem i dospělým.

Kam tedy zavítáte nejdříve? Vydáte se nahoru na hrad nebo si zlepšíte náladu trochou exotiky?