Mnoho Čechů stále cestuje do zahraničí bez toho, aby si uzavřeli cestovní pojištění. Riskují tak obrovské problémy a to úplně zbytečně. Už dávno je možné sjednat cestovní pojištění online, výhodně a ochránit tak sebe i svůj majetek před celou řadou nepříjemností. Proč přesně se vyplatí cestovní pojištění uzavřít?

1. Pokud se zraníte, neplatíte statisíce. Základním důvodem, proč lidé uzavírají cestovní pojištění, je takzvané hrazení léčebných výloh. V praxi to znamená, že pokud si například zlomíte nohu, neplatíte si všechna ošetření z vlastního (a věřte, že se jejich cena může vyšplhat na statisíce), ale pojišťovna je hradí za vás.

2. Pojištění ochrání i zavazadla. Kvalitní cestovní pojištění ochrání i vaše zavazadla. Zvláště při cestách do zemí třetího světa je příjemné vědomí, že pokud se váš majetek ztratí, dostanete jeho hodnotu zpět.

3. Máte nárok na asistenční služby. Potřebujete v zahraničí poradit, nebo třeba zajistit služby právníka? Máte-li cestovní pojištění, ve většině případů vám pojišťovna pomůže i s tímto.

4. Pojišťovna vás repatriuje. Pokud jedete na dovolenou s cestovní kanceláří, může se stát, že vyhlásí úpadek a vás ponechá vlastnímu osudu tisíce kilometrů od domova. I zde vám cestovní pojištění pomůže. Máte zahrnuty i takzvanou repatriaci, neboli náhradní dopravu do domovské země.

5. Cestovní pojištění nebylo nikdy tak levné. Většina lidí, kteří nemají zdravotní pojištění, tvrdí, že ho neuzavřela, protože chtějí ušetřit. Buďto je to výmluva, nebo neznají fakta.

Cestovní pojištění stojí zpravidla několik málo korun na den, a například pojišťovna Allianz Direct jej nabízí přes léto s padesátiprocentní slevou.